Връщане към страница "АРХИВ и АРТ - ИНФОРМАЦИЯ"

 

АРХИВ
АРТ - ИНФОРМАЦИЯ

 „НАЦИОНАЛНИ НАГРАДИ НА АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ”
КОНКУРС ЗА ЖИВОПИС, СКУЛПТУРА И ГРАФИКА

 

   ТРЕТИ КОНКУРС
НАЦИОНАЛНИ НАГРАДИ АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ
ЗА ЖИВОПИС, СКУЛПТУРА И ГРАФИКА


        Културният проект на Алианц България “Национални награди Алианц България 2011-2012 за живопис, скулптура и графика” има за цел предоставянето на нови възможности за българските художници да покажат пред публика свои творби. По такъв начин ще се стимулират техните творчески импулси за създаването на нови художествени произведения и ще се обогати съкровищницата на съвременното българско изкуство. Организаторите са предприели действия за осъществяване на изложба в чужбина , на която да бъдат показани наградените творби и каталог с всички наградени автори и участници в заключителната изложба през 2012 г.
       В продължение на две календарни години 2011 - 2012 на територията на страната съвместно с регионалните групи към СБХ се провеждат поредица от регионални изложби в градовете – Велико Търново, Бургас, Плевен, София, Пловдив и Варна . Във всеки град се назначава определено от Алианц България жури, което присъжда по три награди, съответно по една в разделите живопис, скулптура и графика.
      В края на 2012 година в гр. София се провежда заключителна изложба-конкурс, по време на която официално се връчват Големите награди на Алианц България за живопис, скулптура и графика.
      Всички наградени и номинирани автори от шестте регионални изложби участват във заключителната изложба –конкурс Национални награди Алианц България през 2012 г. в София.

      2011 г. - регионални изложби ...
 
     14 септември -30 септември ГХГ Илия Бешков - Плевен 
включва регион Плевен, Ловеч, Видин, Враца, Монтана, Лом
за контакт: Сашо Камбуров 0888264473
Иван Велчев 0886971159
Антония Караиванова 064 / 802 047


За повече информация изтеглете следните файлове:
Регламент - от тук
Формуляр -
от тук
Декларация -
от тук


  

 ВТОРИ КОНКУРС „НАЦИОНАЛНИ НАГРАДИ АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ 2009-2010 ЗА ЖИВОПИС, СКУЛПТУРА И ГРАФИКА”
Регламент за участие в конкурса - тук
Ловеч е домакин на Третата регионалната изложба-конкурс „Национални награди Алианц България за живопис, скулптора и графика”, която се откри тази вечер в Изложбената зала „Вароша” на ХГ Ловеч ...
виж цялата статия тук


  

 ПЪРВИ КОНКУРС „НАЦИОНАЛНИ НАГРАДИ АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ 2007-2008 ЗА ЖИВОПИС, СКУЛПТУРА И ГРАФИКА”
Голям интерес на съвременните български представители на изящните изкуства в регионална изложба-конкурс "Национални награди Алианц България 2008" за живопис, скулптура и графика гр. Плевен ...
виж цялата статия тук


 

Връщане към страница "АРХИВ и АРТ - ИНФОРМАЦИЯ"